Restaurang Västersalt 2018-05-20T23:26:07+00:00

FRUKOST

Vår goda frukostbuffé serveras vardagar 7-9, lördagar och söndagar 8-10

LUNCH

Serveras måndag-fredag 12.00-14.00, lördag-söndag 12.00-15.00.

Ordinarie pris: 125:-/vuxen
Du som är över 55+: 95:-/senior (mån-tors)
Barn 3-12år: halva priset
Barn 0-3år: gratis
Lunchen inkluderar dagens lunchrätt, salladsbuffé samt kaffe & kaka efter maten.

Veckans lunchmeny
Prenumerera på vår lunchmeny

MIDDAG

Kvällsserveringen är öppen fredagar och lördagar och vi serverar vår 3-rättersmeny från 18.00. Bordsreservation görs via bokning@bokenaset.com eller på telefon. Meddela gärna eventuella allergier eller önskemål om specialkost vid bokningstillfället för bästa möjliga service. 

Vissa veckor har vi även öppet vardagar och söndagar. Kontakta receptionen för mer info om hur det ser ut just denna veckan.

Middagsmeny

SMAKER FRÅN HAVET

Havet vid den svenska västkusten brukar kallas Västerhavet. Här finns Sveriges saltaste vatten, vilket gör att haven är mycket artrika. Faunan och floran här har ungefär samma uppbyggnad som den i Nordsjön. Drygt 130 fiskarter har påträffats utanför Bohuskusten, och på bottnarna uppträder flera hundra olika alger och flera tusen djurarter. Västersalt har fått sitt namn efter detta hav, precis utanför våra panoramafönster, och är största källa till både råvaror och inspiration.

I restaurangen är naturen närvarande, ömsom realistisk och ömsom drömlik. Västerhavet är där med sina blågröna toner och de bohuslänska skogarna gestaltas av trästrukturer och inslag av pinnar och trassliga snår. Som solens sken mellan träden i tät skog eller glitter på en våg, finns mässingsfärgade accenter i interiören. Servicestationen har sin funktion för förvaring men är också viktig för ögat, där den bryter av mot allt det blå. Det är viktigt i en stor matsalsliknade lokal, att bryta av med avvikande material och att skapa små rum i det stora, därav medvetet skiftande val av både armaturer, stolar och gardiner. 

Sara Lindström,
Creative Architect, DEAR AREA