Restaurang Västersalt 2019-04-18T11:36:18+02:00

MED INSPIRATION FRÅN HAV & NATUR

Havet vid den svenska västkusten kallas Västerhavet. Här finns Sveriges saltaste vatten, vilket gör att haven är ofantligt artrika. Faunan och floran här har ungefär samma uppbyggnad som den i Nordsjön. Drygt 130 fiskarter har påträffats utanför Bohuskusten, och på bottnarna uppträder flera hundra olika alger och flera tusen djurarter. Vår restaurang Västersalt har fått sitt namn efter just detta blå, som vi får njuta av precis utanför våra panoramafönster. Vi serverar frukost, lunch & middag med hemmakänsla i fokus. Hjärtligt välkommen till bords i hemma hos Bokenäsfamiljen! 

”I restaurangen är naturen närvarande, ömsom realistisk och ömsom drömlik. Västerhavet är där med sina blågröna toner och de bohuslänska skogarna gestaltas av trästrukturer och inslag av pinnar och trassliga snår. Som solens sken mellan träden i tät skog eller glitter på en våg, finns mässingsfärgade accenter i interiören. Servicestationen har sin funktion för förvaring men är också viktig för ögat, där den bryter av mot allt det blå. Det är viktigt i en stor matsalsliknade lokal, att bryta av med avvikande material och att skapa små rum i det stora, därav medvetet skiftande val av både armaturer, stolar och gardiner.” 

Sara Lindström,
Creative Architect, DEAR AREA

FRUKOST

Öppettiderna för vår frukostbuffé är  7.00-9.00 på vardagar och  8.00-10.00 på helger. Förbokning krävs, såvida du inte har frukosten inkluderad i din vistelse sedan tidigare. 

LUNCH

Lunchen serveras mellan 12.00-14.00 på vardagar och mellan 12.00-15.00 på helger. Under vårsäsongen varierar dagarna vi har öppet från vecka till vecka. Förbokning krävs. 

Pris: 135:-/vuxen
Barn 3-12 år: 65:-
Lunchpriset är inklusive förrättsbuffé, dagens varmrätt samt kaffe & kaka efter maten.
All fisk vi serverar är MSC-märkt!

Lunchmeny v.17
Lunchmeny v.16
PÅSKMENY
Prenumerera på vår lunchmeny

MIDDAG

Vi gillar variation, och vad vi vet uppskattar ni det också – Därför serverar vi i vår olika rätter för olika dagar, då många av er trivs och stannar här i mer än ett dygn i sträck. På så vis blir det ännu trevligare nu, då ni får en meny ena kvällen och en annan på nästa.
För att avnjuta en trevlig meny behöver man boka innan, och det görs via bokning@bokenaset.com eller på telefon. Meddela gärna eventuella allergier eller önskemål om specialkost vid bokningstillfället för bästa möjliga service. Nedan kan du se vår meny som serveras mellan kl. 18.00-21.00 under de dagar vi har öppet. Välkommen!

Måndagar & Torsdagar
Tisdagar & Fredagar
Onsdagar & Lördagar

BRÖLLOP & FESTLIGHETER

Vankas det firande av något?
Vi erbjuder flera möjligheter på lokaler, tjänster och lösningar som passar till allt från bröllop och födelsedag till kick-off och jubileum. Vid större arrangemang finns både Västersalt och Fröken Esters Skafferi tillgängliga, och för de mindre arrangemangen finns Fiskartorpet, Ateljén och andra smultronställen. 

Läs mer om möjligheterna