Restaurang Västersalt 2018-08-20T08:34:10+00:00

SMAKER FRÅN HAVET, RÅVAROR FRÅN NATUREN

Havet vid den svenska västkusten kallas Västerhavet. Här finns Sveriges saltaste vatten, vilket gör att haven är ofantligt artrika. Faunan och floran här har ungefär samma uppbyggnad som den i Nordsjön. Drygt 130 fiskarter har påträffats utanför Bohuskusten, och på bottnarna uppträder flera hundra olika alger och flera tusen djurarter. Vår restaurang Västersalt har fått sitt namn efter just detta blå, som vi får njuta av precis utanför våra panoramafönster. Vi serverar frukost, lunch & middag med hemmakänsla i fokus. Hjärtligt välkommen till bords i hemma hos Bokenäsfamiljen! 

”I restaurangen är naturen närvarande, ömsom realistisk och ömsom drömlik. Västerhavet är där med sina blågröna toner och de bohuslänska skogarna gestaltas av trästrukturer och inslag av pinnar och trassliga snår. Som solens sken mellan träden i tät skog eller glitter på en våg, finns mässingsfärgade accenter i interiören. Servicestationen har sin funktion för förvaring men är också viktig för ögat, där den bryter av mot allt det blå. Det är viktigt i en stor matsalsliknade lokal, att bryta av med avvikande material och att skapa små rum i det stora, därav medvetet skiftande val av både armaturer, stolar och gardiner.” 

Sara Lindström,
Creative Architect, DEAR AREA

FRUKOST

Under sommaren serverar vi vår goda frukostbuffé alla dagar mellan 8.00-10.00.
Pris 105:-/person
Bokas senast dagen innan via bokning@bokenaset.com

LUNCH

Vi serverar lunch alla vardagar mellan 12.00-14.00
lördag-söndag mellan 12.00-15.00

Pris: 135:-/vuxen
Barn 3-12år: 10:-/år gammalt
Lunchpriset är inklusive salladsbuffé, dagens varmrätt samt kaffe & kaka efter maten.

Veckans lunchmeny
Prenumerera på vår lunchmeny

MIDDAG

Bordsreservation görs via bokning@bokenaset.com eller på telefon. Meddela gärna eventuella allergier eller önskemål om specialkost vid bokningstillfället för bästa möjliga service. Nedan kan du se vår kvällsmeny som serveras varje dag mellan kl. 18.00-21.00. OBS! Söndag 12/8 är vår restaurang stängd kvällstid, vårt café Esters har öppet till kl 23.00 för enklare rätter som sallader och paninis etc. Välkommen!

Sommarens Kvällsmeny

SKALDJURSKVÄLL MED LIVEMUSIK

På de goa onsdagarna under sommaren dukar vi upp dagsfärska skaldjur och låter dem smaka i samarbete med skön livemusik på verandan. Mer västkustskt än såhär blir det inte sägs det.. Om ni ropar ”hojt” kommer våra glada kockar med glädje ut till ert bord och visar hur man öppnar en krabbklo, för den som är ny för det. 

Läs mer om onsdagarna

GRILLBUFFÉ MED LIVEMUSIK

På sommarens sköna fredagar erbjuder vi en ”badrockig” variant av BBQ-afton med lite härlog after beach känsla. Verandan fylls liksom på onsdagar av ljuva toner och stämning från kvällens musiker och vi har beställt sol varenda freda’.

Läs mer om fredagarna

BAR & BISTRO

Är du inte sugen på frukost, lunch eller middag? Inga problem. Vägg i vägg finner du vårt nationalromantiska café Fröken Esters Skafferi där vi mellan 11.00-23.00 serverar enklare smörgåsar, sallader, glass från Sia samt goda drycker från baren.
Inte fika eller släcka törsten heller? Nemas. En trappa ner i Esters finner du Biblioteket, vårt stora vardagsrum där du kan ”bara vara” tillsammans med böcker, sällskapsspel, TV & utsikt.

Läs mer om Fröken Esters

BRÖLLOP & FESTLIGHETER

Vankas det firande av något?
Vi erbjuder flera möjligheter på lokaler, tjänster och lösningar som passar till allt från bröllop och födelsedag till kick-off och jubileum. Vid större arrangemang finns både Västersalt och Fröken Esters Skafferi tillgängliga, och för de mindre arrangemangen finns Fiskartorpet, Ateljén och andra smultronställen. 

Läs mer om möjligheterna