Om oss 2018-02-25T14:11:05+00:00

PERSONAL

Vi är #Bokenäsfamiljen och vi strävar ständigt efter att vara nyfikna, engagerade och generösa. Tillsammans jobbar vi hårt för att skapa en Svensk pärla med naturen, människan och upplevelsen i fokus. Vi jobbar här för att vi brinner för Bokenäset och vi vill växa tillsammans med er gäster. Under fliken ”Team” kan ni få ett ansikte på oss och hör gärna av er till oss, vi finns här för er! 

HISTORIA

Det var på 1960-talet som VD:n för Volvo Flygmotor flög över Bohuslän för att hitta den absolut bästa platsen för hans anställda. Han fann då Bokenäset och här la han grunden för något som man då inte ens i sin vildaste fantasi skulle tro bli en sådan pärla som det blivit med åren. År 1993 blev Bokenäset kursgård för Volvos egna utbildningar och konferenser och personalens egna semesterby på sommaren. År 2010 byggdes vad vi idag kallar för huvudbyggnaden med reception, spa & konferenslokaler. 

MILJÖ

Bokenäset är helt självförsörjande på vatten med eget kretsloppssystem där vi har vår vattenreserv i en brunn borrad djupt under Koljöfjorden. Vi utvinner också biogas av avfallet. I oktober 2017 implementerade vi vårt nya styrsystem som per automatik endast värmer upp de hotellrum som är bokade. Detta kopplat till väderleksrapport och dagspriset på el för att på ett så resurseffektivt sätt som möjligt driva vår destination.