Fröken Esters Skafferi 2018-10-04T09:24:27+02:00

SWEDISH FIKA

Fröken Esters är den naturliga samlingsplatsen på Bokenäset. Inredningen och variationen av sittgrupper bjuder in till umgänge dag som sen kväll. I baren finner ni ett noggrant utvalt sortiment av varma och kalla drycker. När du bokat din stund hemma hos Ester blir du serverad härbakta kakor, bullar och har man tur så har Ester precis bakat sin berömda äppelpaj. Inredningen är nationalromantisk och här råder en avslappnad och lätt bohemisk stämning. 

Cafét Fröken Esters Skafferi är döpt efter Ole Kruses förälskelse Ester Sahlin. Ole Kruse var en dansk-svensk konstnär som vid sekelskiftet var ett viktigt nav i en krets av unga, bohemiskt lagda konstnärer, författare och skådespelare i Göteborg. På Bokenäset hade Kruse sin kreativa fristad och studio.

RESERVATION ONLY 

Bokning av Swedish fika gör du via 0522-604400 eller bokning@bokenaset.com.
Varmt & hjärtligt välkomna! 

”Konceptet i café och bar har en tydlig nationalromantisk prägel, inspiration från svenska hem under förra sekelskiftet. Svenska träslag och täckmålat men istället för rött och grönt som hemma hos Carl Larsson, är det här nedtonat till rosa/grågrönt. När vi inspireras av svunna tider ser vi det alltid som viktigt att det görs med en twist, en modern tappning. Barfrontens mönster har tydlig inspiration från svenskt hantverk men är avskalat. 
Väggen bakom baren blev viktig. Kaklet drar tankarna till köket, vi vill kommunicera att kakorna och annat är bakat på plats och även påminna om hemmaköket som ofta är ett skönt rum att umgås i. Väggen fick stående panel och höga vägghyllor som förstärker rummets höjd och skapar blickfång redan från andra änden av lokalen, vinflaskor och annat lockande för strupen, blandat med personliga ting och antika burkar – där ges den sköna mixen av ståtlig bar och mysigt cafe. Överhuvdtaget finns i rummet många hyllor och bänkar för att ge plats åt vaser, böcker, brädspel, och annat som hör hemma i hemmets bokhylla – här ska vara gästens vardagsrum.”
Sara Lindström,
Creative Architect, DEAR AREA