Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

SCHEMA:

9.45-10.45 OPEN UP
Vi hälsar er välkomna i Sinnenas rum och sen öppnar vi upp inför dagen med meditation och morgonyoga tillsammans med Anna. Passet fokuserar fysiskt på bröstryggen och andningen. Intentionen är hämtad från Rachel Brathens ord om yoga: ”Yogapositionerna är inte målet, inte heller att bli vig eller att stå på händer. Målet är att skapa utrymme där det är stängt och stelt, att skala bort lager efter lager av det du dolt ditt hjärta under. Att uppskatta din kropp och bli medveten om dina tankar och känslor för att kunna sluta fred med dig själv. Och älska den du är.”

10.50 -11.40 GARUDA FLOW
Ett Garuda-pass med fokus på flöde, rytm och variation. Linda guidar dig genom nya rörelsemönster med målet att få mer utrymme både i tanke och kropp. Vi startar enkelt med mjuka övningar och bygger gradvis på till längre och mer utmanande sekvenser. En skön klass för ny energi och mer kraft!
Om garuda: Skärpa, fokus, kraft, elegans. Garudaträningen kombinerar det spirituella elementet i yoga med fokuset och coreträning från Pilates till en organisk träningsform som skapar lugn, smidighet och styrka.. Målet är att släppa alla onödiga spänningar i kroppen och att bli av med stelhet och stagnation. I Garuda hittar du likheter med de tekniker du är van att utöva, både traditionell yoga, pilates, tai chi qi gong och dans. Välkommen att möta en ny träningsformför rörlighet, styrka och bättre form.

11.45-12.15 INSPIRE
Vi fyller på med frukt och lyssnar på Lindas föreläsning om Pilates. Hur skapades pilates? Vem var grundaren Joseph H. Pilates och vad är det egentligen för skillnad mellan pilates och yoga? På den här föreläsningen får du lära dig allt om historien, grundprinciperna och fördelarna med träningsformen.

12.20 -13.10 INNER STRENGHT
Pilates matwork med Linda. Pilatesträning för en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp! Här använder vi Stott Pilates 5 grundprinciper och bara den egna kroppen som redskap. Klassen är skapad för att ge dig bättre kroppskontroll, placering och teknik. Modifikationer ges för alla; nybörjare som elit, oavsett nivå så är målet att du ska lämna klassen svettig, stark och glädjefylld!

13.10 RELAX
Nu landar vi i kroppen i ett nedvarvande yogapass tillsamman med Anna. Lyssnar in, andas, sträcker ut. Stunden avslutas med avslappning och meditation.

14.00 ENJOY
Dags att avrunda med en god lunch i restaurang Västersalt. Meddela eventuella kostallergier i samband med bokning.

 

Investering: 675:-/person och då ingår 2 yogapass, 1 Garudapass, 1 föreläsning, 1 Pilatespass, 1 meditation/avslappningsstund, frukt, lunch och massor med energi.

Boka din plats på withlovefromkronlid@gmail.com

 

OM ANNA:
Anna undervisar i yoga och driver företaget With Love from Kronlid. Hon är utbildad yogalärare inom Globalyoga (grundutbildning, assisteringsprogram, barnyoga. yin, fördjupning)

”Mina klasser är välkomnade och varma. Skratt och lekfullhet varvas med det sköra – det som berör. Jag vill att glädjen och kraften jag finner i yogan ska synas i mina klasser och jag använder musik som förstärker den intentionen. Det kan bli Håkan Hellström, Aretha Franklin, Tibetanska munk-klockor, hiphop, klassiskt och jazz. Jag tycker det är givande att ta fram yogaklasser som passar olika målgrupper. Jag har haft yoga för löpare, senioryoga, yoga för personer med funktionsvariationer, yoga för tonåringar, yoga för idrottare mfl. Jag trivdes väldigt bra på scenen på Yoga Games maj 2017, men trivs lika bra i gympasalen med mina fogande underbara skolbarn. På STC Trainingclub leder jag Globalyoga, GlobalyogaKIDS och Bodybalance. Jag samarbetar med underbara Bokenäset sedan starten våren 2017.”
Läs mer här:
http://www.withlovefromkronlid.se

 

OM LINDA:
Linda äger och driver träningsstudion Pilates Complete i Göteborg tillsammans med sin kollega Jasmin Salhi sedan 7 år tillbaka. Hon har sin bakgrund inom dansen och har tränat pilates sedan 1995. 2001 började hon undervisa i pilates och har arbetat med det sedan dess. 2005 startade hon och Jasmin upp Göteborgs första Pilatesstudio på Hagabadet och 2010 öppnade de Pilates Complete.
”Pilates har redskapen som många människor behöver för att förstå hur de ska kunna träna effektivt och smärtfritt. Målet med mitt arbete som tränare är att lära mina kunder att medvetet styra kroppen och röra sig på bästa sätt för att släppa invanda mönster & onödiga spänningar. Jag älskar att få vara delaktig i människors glädje när de upptäcker vilka positiva förändringar träningen gör med deras kropp! Min önskan är att alla som tränar med mig ska få en bättre förståelse för hur den egna kroppen fungerar och därmed få en bättre teknik, kroppsmedvetenhet och kontroll över kroppen. Jag är otroligt tacksam över att jag får jobba med pilates – & garudaträning i min egen verksamhet tillsammans med Jasmin och alla fantastiska kunder och kollegor! Något av det roligaste jag vet är också att kombinera pilates,
Läs mer om Linda & Pilates Complete här:
http://www.pilatescomplete.se/team-pilates-complete/

OM PILATES:
Pilates är en kombination av styrke-, stabilitets-, rörlighets- och balansträning. Det är en fantastisk träningsform som balanserar upp kroppen så att den blir lika stark som smidig. Pilates är exceptionell med sin noggrannhet och sitt fokus på kroppsmedvetenhet vilket gör att du får snabba resultat av träningen och känner märkbar skillnad redan efter några få gånger.
Pilatestekniken är dels en övningsbank med cirka 500 grundövningar och otaliga modifikationer, och dels en förklaringsmodell för hur man använder kroppen mest ändamålsenligt. Man arbetar efter fem grundprinciper för att göra träningen så säker och effektiv som möjligt. Metoden är väldigt variationsrik och kan tränas på matta med enbart den egna kroppen samt med en mängd redskap och maskiner. De fem grundprinciperna används för en säker och effektiv träning.
När du har lärt dig grundprinciperna och tränat pilates ett tag så kommer du automatiskt att hålla kroppen på ett mer ändamålsenligt sätt även när du utför andra rörelser som att gå, stå, sitta eller när du tränar pilates eller andra träningsformer. På det här sättet kan du också fokusera mer på den mentala delen i pilatesträningen, och framförallt upptäcka att du orkar mer och blir mer uthållig även i din vardag.

länk video
Garuda:
vimeo.com/232314003

vimeo.com/232314215