Yoga 2017-10-19T20:41:19+00:00

”Mina yogaklasser är välkomnade och varma. Skratt och lekfullhet varvas med det sköra – det som berör. Jag vill att glädjen och kraften jag finner i yogan ska synas i mina klasser och jag använder musik som förstärker den intentionen. Det kan bli Håkan Hellström, Aretha Franklin, Tibetanska munk-klockor, hiphop, klassiskt och jazz. Jag tycker det är givande att ta fram yogaklasser som passar olika målgrupper. Jag yogar för att det gör mig till en klokare, tacksammare, vackrare och mer närvarande människa som får kraft att sprida kärlek och hälsa till världen. ”See the light in others and treat them as if that is all you see.” Allt du behöver finns inom dig. Det är fantastiskt att hjälpa dem jag undervisar att upptäcka det och att vara en inspiration och en River Guide på deras resa. Att få någon att bli vän med sin kropp och börja visa sig själv medkänsla är väldigt häftigt. Alla har förutsättningar för hälsa, det gäller bara att utgå från det som fungerar. Att göra det man kan med det man har.”

– Anna Kronlid, yogainstruktör

Next
RECHARGE-day in:
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Vad innebär en RECHARGE-day på Bokenäset? 

I’m curious.

TRÄNINGSKLASSER

  • KLASSISK YOGA

  • YOGA FÖR BARN

  • YOGA FÖR SENIOR

  • YOGA FÖR LÖPARE

  • YOGA FÖR PERSONER MED FUNKTIONSVARIATIONER

  • PILATES

INSPIRATION & FÖRELÄSNINGAR

ÄKTA
Varje gång vi möter någon för första gången eller inleder ett samtal som vi vet kan bli svårt tar vi en risk. Vi känner oss osäkra och utsatta. Vi känner oss sårbara. Tänk om vi kunde använda oss av den sårbarheten för att skapa äkta, kreativa möten och upplevelser privat och i vårt arbete.

I min föreläsning utgår jag från sociologen Brené Browns tankar och omsätter dem i konkreta exempel och övningar som kan bli ett stort kliv i rätt riktning för dig och dina medarbetare. Målet är en kommunikation som lyfter (dig, kollegorna och din verksamhet). Sista delen av föreläsningen är en yogaklass med enkla, mjuka rörelser. 

FRISKT
”Sitta är det nya röka”. Det låter hemskt, men är faktiskt sant. Ett stillasittande arbete påverkar vår hälsa negativt, men på ett enkelt sätt kan vi få en rörligare arbetsdag och därmed motverka de skadliga effekterna av stillasittandet. I den här föreläsningen varvar jag teori och praktik. Syftet är att ge deltagarna kunskaper, motivation och redskap för välmående och stressreducering. Ni får prova på tre kortare pass. De utförs vid konferensbordet i vanliga kläder.

HÅLLBART
Vi vill ha en hållbar arbetsplats där folk trivs, känner sig delaktiga och bidrar till framgång utan att riskera sin hälsa. Ni kan välja om ni vill ha sittande yoga och avspänning i vanliga kläder i konferensrummet eller ett ombytt pass i yogasalen. Både chefer och medarbetare behöver kunskaper och verktyg föratt skapa bästa möjliga förutsättningar för en hållbar organisatorisk och social arbetsmiljö. En av de främsta riskerna för att arbetsrelaterad stress ska uppkomma är problem som rör det sociala samspelet på arbetsplatsen. Den här föreläsningen handlar om att sätta gränser med omtanke om sig själv, att lära sig lyssna till sina egna och andras signaler och att hitta stunder och redskap för återhämtning och reflektion.

NYFIKET
”Yoga, vad är det? Nej jag är alldeles för stel och så verkar det flummigt.” Jag vill visa er att yoga passar alla. Det är en träningsform och ett sätt att tänka som ger kroppskännedom, välbefinnande och en stillhet som gör det lättare att känna sina verkliga behov. Den här föreläsningen handlar om yogans olika delar fysiskt, filosofiskt och historiskt.

Efter en stunds teori får deltagarna prova på ett yogapass i yogasalen. Passet kan utformas efter beställarens behov och önskemål. Tex morgonyoga, kvällsyoga, yoga för löpare, yoga för seniorer, kompisyoga, yoga för dig som idrottar, yinyoga.

Fotocred: Anna Runneberger & Anna Rosén